1/30/2007

Hacer un video está tirado... Imposible faltar


EXPOSICIÓ_TXALO TOLOZA-FERNÁNDEZ_del 22/02/07 al 19/03/07

Una vegada que el riure fàcil s'allunya apareix la declaració d'intencions. Articulada en 7 canals permanents de video la exposició NEW KIDS ON THE DROP (NKOTD) ofereix un repàs a les darreres obres del realitzador Txalo Toloza-Fernández en el camp de la videocreació.
Amb referents diversos que van sense pudor entre el LoFI, el DIY, l'art d'acció i el món del vjing la selecció inclou peces per a espectàcles escènics, fotonovel.les, videoclips, creacions documentals, videperformances o karaokes en les que l'esperit minimalista es barreja sense prejudici amb la necessitat de riure's dels corrents, els formats, les tendències i, com no, d'un mateix. Peces que en ocasions deixen la pantalla per a transformar-se en impressions sobre llenç o live sessions en les que els desenfocs, els salts d'eix, els delay i la ruptura del racord deixen de ser errors involuntaris per a passar a formar part d'una manera d'entendre la dramatúrgia i el llenguatge audiovisual de la videocreació.

Nascut a Antofagasta, Xile, Txalo Toloza es va formar com a creador audiovisual a Santiago de Xile (UNIACC, Universitat de Xile) i Barcelona (UAB), on resideix des de 1997. Com a videoartista, performer, vj i comisario d'exposicions ha especialitzat el seu treball en la creació audiovisual dirigida a les arts escèniques i les live sessions. Entre els seus darrers treballs figuren la creació audiovisual de les performances de la coreògrafa Sònia Gómez 'Natural 2, me gustan tus huesos, tu alma y tu cerebro', “Bass” i 'Mi madre y yo', la creació de 'Números' junt a Noi.Cometa i Zigarretenpause i la peça de videodansa 'Twist'. Com a performer ha realitzat entre d'altres peces 'Mi casa no es tu casa', 'Pinoshitkill!!!' i 'Habértelo pensado antes, guarra'.

Ha col.laborat a més en projectes junt a ONG Crew, subATAK (Festival Offf 2005), Nosubjec7 (IV Mostra d'Art Sonor Covent de Sant Agustí), GameBombing, La Familia Disonante, Equipo i Dj Raff. 'NEW KIDS ON THE DROP' és la seva segona exposició individual.

Inauguració. DIJOUS 22_02_07 a partir de les 20:00 hores. Entrada Lliure
Performance.
Natural2 . DIJOUS 01_03_07 a les 20:45 hores . Gratis
Live Music Session . subATAK & Equipo . DISSABTE 17_03_07 a les 20:00 hores. Gratis

0 comentarios:

 
design by suckmylolly.com. BTemplates