5/31/2011

CONTRACÚSTICS. GUADALUPE PLATA. 2JUNY20h ESPAI CULTURAL CAJA MADRID. BCN



















Aquest dijous comença la segona temporada del cicle que estic organitzant a l'Espai Cultural Caja Madrid de Barcelona i que sota el nom "Contracústics. Sons en estat pur" pretén mostrar una sèrie de concerts on destacades bandes estatals interpreten el seu repertori en format acústic, deixant de costat els seus habituals instruments elèctrics.

Dins d'aquest marc es promou l'experimentació i la reinvenció de gèneres no concebuts a priori com expressions de naturalesa acústica, incloent formacions d'estils poc habituals en aquest context. L'objectiu és ampliar la definició del concepte, replantejar els repertoris convencionals i apropar el públic a un estat embrionari de la composició musical.

Així, reconeguts grups no acústics de l'escena nacional mostraran la seva música nua, explorant una nova sonoritat - a través d'un piano de cua, cordes sense amplificar, percussions, instruments tradicionals… - dins de les infinites possibilitats creatives que ofereix el cicle.

En el següent link pots veure i descarregar un document explicatiu del cicle:http://www.obrasocialcajamadrid.es/Ficheros/CMA/ficheros/OBSCultura_BarnaContracusticos0611.PDF

La primera cita comptarà amb l'actuació de Guadalupe Plata, un trio d'Úbeda (Jaén), que remet amb el seu so el blues més tòxic i verinós, al dels pantans foscos, cerimònies vudú i alcohol a raudals. En poc temps i només un EP publicat en limitadíssima edició ja s'havien passejat per festivals com SXSW, Blues Cazorla, Monkey Week o Primavera Sound. "Guadalupe Plata" el seu disc homònim publicat a inicis de 2011 ens mostra un submón on es pot encaixar la guitarra de John Lee Hooker amb la Creu de Guia de la Verge dels Dolors, l'espasme etílic de Soledad Brothers, la sensualitat de carrer de La Veneno i lapenya futbolera d'Úbeda.


Data: Dijous 2 de Juliol a les 20h
Lloc: Espai Cultural Caja Madrid de Barcelona (Pl. Catalunya, 9)
Preu: 3 €

0 comentarios:

 
design by suckmylolly.com. BTemplates