11/06/2007

COPYFIGHT A GIRONA!!FESTIVAL I PENSAMENT



ATENCIÓN/AVISO: LA FOTO SUPERIOR NO TIENE NADA QUE VER. ESPERO QUE LOS ORGANIZADORES NO SE ENFADEN. ES QUE ME DABA PENA DEJAR LA INFO DE LETRAS Y YA ESTÁ. AUNQUE A MI LAS LETRAS ME ENCANTAN. Y EN REALIDAD LA FOTO TIENE MUCHAS LETRAS, PERO BUENO, YA ME ESTOY LIANDO. UN SALUDO!!!!!

COPYFIGHT

8-17 NOVEMBRE 2007. CENTRE CULTURAL LA MERCÈ, GIRONA.

Un projecte d’Òscar Abril Ascaso i Elástico.

Una proposta de Nau Côclea.

En col·laboració amb el Centre d’Art SantaMònica.

Si sempre hi hagués hagut la propietat intel·lectual, la humanitat no hauria conegut l’epopeia de Gilgamesh, la Ilíada i l’Odissea, la Bíblia i l’Alcorà.

En els darrers anys, tecnologies com les xarxes p2p, llicències com Creative Commons, o moviments com el del software lliure ens situen en un moment històric de profundes transformacions del sistema de propietat intel·lectual vigent des del començament de la Modernitat i a les portes d’un nou paradigma de producció cultural.

Copyfight és una xarxa d’activitats organitzades amb l’objectiu d’estendre la informació i el debat pel que fa a la crisi del model actual de propietat intel·lectual i a l’emergència de la cultura lliure a començament del segle XXI.

Copyfight neix l’any 2005 tot organitzant dos events transcendentals -al CCCB i al Centre d’Art SantaMònica de Barcelona-, on se citen noms claus de la escena copyleft, com Lawrence Lessing, John Perry Barlow o James Wales, i propiciant la presentació de Creative Commons/Espanya i la traducció bibliogràfica de Free Culture al castellà.

CopyFight inclou un seminari al voltant de la situació dels drets d’autor i el copyleft a la música i les arts visuals contemporànies, una exposició documental de projectes copyleft, una biblioteca amb obres de referència, un programa pedagògic i un concert d’inauguració, entre altres activitats.

CopyFight convida els diversos agents del panorama cultural gironí -especialment aquells representants dels sectors de les arts visuals i la música- i al públic interessat a prendre part en dues jornades de debats amb diversos especialistes en la revisió del model de propietat intel·lectual actual.

PROGRAMA

8 Novembre 2007, a les 21,00h.

INAGURACIÓ I CONCERT D’OBERTURA

Auditori del Centre Cultural la Mercè

Tarántula (Rock-Barcelona)

Grup de rock del segell Producciones Doradas; adquireixen celebritat a tot el país quan lliuren el seu primer album a Internet per a la seva descàrrega gratuïta.

Entrada gratuïta.

9-17 NOVEMBRE 2007

EXPOSICIÓ

Projectes Copyleft. Biblioteca CopyFight. Taula Legal. Consulta Popular.

Entrada gratuïta.

9-10 Novembre 2007

SEMINARI COPYFIGHT

Entrada gratuïta prèvia inscripció: cal enviar un correu electrònic a info@naucoclea.com, amb l’assumpte SEMINARI COPYFIGHT.

Divendres 9, a partir de les 17h.

MÚSICA LLIURE I DRETS D’AUTOR

L’aparició de les noves llicències lliures, així com el fenomen de la descàrrega on line, van transformant els hàbits de la producció i el consum musical i, amb aquests, tot el sector de la música. Músics, consumidors, discogràfiques i promotores reconstrueixen la seva relació davant la irrupció del nou paradigma.

RUBEN GINESTÓS, responsable del projecte dpop, una plataforma on line de promoció de música amb llicències copyleft.

ANI “DEFUNKID” LÓPEZ, músic i activista copyleft, responsable de la web sobre música lliure lamundial.net

DAVID BRAVO, advocat especialista en drets d’autor, responsable de Fundació Copyleft i autor del llibre -descarregable gratuïtament on line- “Copia Este Libro”.

Dissabte 10, a partir de les 17h.

PROPIETAT INTEL·LECTUAL I ARTS VISUALS

Quin paper van jugant les noves llicències lliures dins l’àmbit de la producció artística? Quin ha de ser el sistema de distribució de creacions audiovisuals a la xarxa? Fins on beneficia els artistes el model actual de gestió dels drets d’autor? Quina influència té l’escena copyleft en l’art?

RUBEN MARTÍNEZ, artista i membre de la productora cultural YProductions, responsable de la distribuïdora de videoart Hamaca.

NATXO RODRÍGUEZ, professor de BBA a la Universidad del País Vasco i membre de la Fundación RDZ, promotor de les Jornades Kopyleft i de la llista de correus Copylelft-Arte.

EVA SORIA, advocatessa, llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i en dret per la Golden Gate University de San Francisco. Responsable d’Arts Visuals de l’Institut Ramon Llull, actualment imparteix una classe sobre drets d’autor al master Art Actual de la UB/IL3.

Centre d'Art Santa Mònica
La Rambla 7
08002 Barcelona
Drassanes

0 comentarios:

 
design by suckmylolly.com. BTemplates